Team Jeugd en Gezin

De gemeente is sinds 1 januari 2015 verantwoordelijk voor de jeugdzorg op Goeree-Overflakkee. Om de zorg voor de jeugd te regelen, heeft de gemeente het Team Jeugd en Gezin ingericht. 
Het Team Jeugd en Gezin (afgekort: TJG) is er voor alle ouders, jeugdigen en professionals op Goeree-Overflakkee die vragen hebben over opgroeien en opvoeden van jeugdigen van 0 tot 18 jaar.
Het TJG bestaat uit circa 20 medewerkers met diverse achtergronden zoals kinder- en jeugdpsychiatrie, (ortho-)pedadogiek en de zorg voor kinderen met een beperking.
Het TJG biedt passende hulp,  van een enkel adviesgesprek tot intensieve begeleiding. Indien nodig wordt samengewerkt met anderen uit de sociale omgeving van uw kind, zoals school, peuterspeelzalen, consultatiebureau, jeugdarts, eigen sociaal netwerk etc.

Bereikbaarheid TJG
Het TJG is telefonisch te bereiken tussen 09.00 en 17.00 uur via het algemene telefoonnummer van de gemeente Goeree-Overflakkee: 14 0187. U kunt ook een e-mail sturen naar sociaalmeldpunt@goeree-overflakkee.nl

Het bezoekadres van het TJG is: De Dillenburg, Juliana van Stolberglaan 19, 3241 GL Middelharnis. Deze informatie is ook te vinden op de website van het TJG.