Connect kwam voor Jivaney namelijk als geroepen. Na zijn tijd op de Gelinckschool in Oostvoorne moest hij met de taxi vanaf Sommelsdijk naar een school in Rotterdam. Drie kwartier heen én terug, soms ook (veel) langer. Daarnaast is de overgang van het opgroeien in het dorpse en vertrouwde ‘Sommelsdiek’ naar Rotterdam erg groot. Wat dat betreft sloot Connect aan en was het voor Jivaney een uitkomst. Na een rollercoaster bij de aanmelding werd hij uiteindelijk geplaatst in klas B.  Terugkijkend op de afgelopen twee jaar concludeert moeder dat Connect voor haar zoon als geroepen kwam. Waarom? ‘’De begeleiding vanuit school is erg prettig, vanwege de korte lijntjes en hij heeft met de mentor en zorgcoach een vertrouwensband, waardoor er een stijgende lijn is.’’ 

 Ook thuis merkt Michaela verandering op. Waar Jivaney eerst weinig deelde, kan hij nu beter omschrijven hoe hij zich voelt. Ook als het even niet gaat. Daarnaast heeft hij sinds kort een bijbaan bij de Albert Heijn. Daar is hij, wat hij niet zo snel zal zeggen, erg trots op. En terecht! Een mooie stap naar het uiteindelijke meedraaien in de maatschappij.  

 Michaela ervaart de groei van Connect als positief: ‘’Door de groei is er voor meer kinderen plek.’’ Bij de afsluiting van het gesprek merkt moeder op: ‘’Er is door Connect een last van onze schouders af.’’ Een mooie afsluiter van het gesprek en een groot compliment voor Connect!