Connect-E

In het schooljaar 2022-2023 is er een vijfde klas gestart, namelijk klas Connect-E. Deze klas werkt, net zoals twee andere klassen van de flexibele stream binnen Connect, met de IVIO-methode. Deze methode stelt met maatwerk de individuele behoefte van de leerling voorop. Met een aangepast lesprogramma kan de leerling zelfstandig leren in het tempo dat bij hem of haar past. Op 11 april was de eerste officiële schooldag van deze klas.  

Connect-F

In het huidige schooljaar is klas Connect-F van start gegaan. Dit is een extra klas binnen Connect voor leerlingen die niet de hele dag naar school kunnen komen en waar het stuk zorg voorliggend is. Deze klas heeft een geheel eigen werkwijze en aanpak. Hier zijn twee docenten en twee jeugdhulpmedewerkers bij betrokken. Met meer specialistische kennis hebben we daarmee mogelijkheden in huis om deze leerlingen te bedienen. Met deze uitbreiding is het aantal leerlingen en teamleden in de school toegenomen.  

nieuwe inrichting

Deze uitbreiding is niet de enige verandering binnen Connect. Als je de school inloopt, zal het vast opgevallen zijn dat het interieur de nodige verandering heeft ondergaan. Van een paar stoelen en tafels zijn we inmiddels naar een geheel nieuwe inrichting gegaan. Nieuw meubilair, individuele werkplekken voor leerlingen, natuurschilderijen en prachtige deuren in het bijpassende thema. Het straalt een effectieve en bovenal gezellige werk- en leefruimte uit. Onlangs merkte een bezorgde, fanatieke leerling op: ‘Blijft de voetbaltafel wel staan en hebben we er genoeg aan één? Inmiddels hebben we een goede start gemaakt met het schooljaar dat voor ons ligt. En die voetbaltafel, dat zal vast wel goed komen!